Oogstdag: prijzen en veelgestelde vragen!

Komende zaterdag is het zover; de eerste Lelystadse Oogstdag, georganiseerd door de Lelystadse Boer. Je leest er hier meer over: https://lelystadseboer.nl/oogst/ en je kan ons event op Facebook volgen voor de meest actuele informatie.

We hebben een proefoogst gedaan en hebben nu de prijzen vast kunnen stellen. Je ziet de tabel helemaal onderaan dit bericht. Ook krijgen we veel vragen, dus vind je hieronder een aantal vragen en antwoorden. Heb je nog meer vragen? Stel ze dan gerust hier of via de mail.

 

Moet je entree betalen?

Nee!

Moet ik gereedschap meenemen?

Je handen, dat is eigenlijk genoeg. Een schep kan wel handig zijn natuurlijk. We hebben een aantal kruiwagens, zodat je je groentes makkelijk bij de auto kan brengen. Maar het kan zijn dat alle kruiwagens bezet zijn. Dus zelf iets meenemen om het in te kunnen vervoeren, zoals shoppers of kratten, is ook een goed idee.

Kan je met pin betalen?

Ja! Contant mag ook natuurlijk.

Hoe zit het met parkeren?

Bij het vliegveld is onlangs een nieuwe weg aangelegd, de Anthony Fokkerweg. Je vindt deze bij de stoplichten die vlakbij de nieuwe gebouwde terminal staan. Als je daar inrijdt, wijzen wij je verder de weg.

Zijn alle groenten biologisch?

Ja! De biologische pompoen, rode biet, aardappel, suikermaïs en uien zijn allemaal biologisch geteeld.

Waarom doen jullie dit?

Patricia Hooiveld is één van de boerinnen uit het gebied die de oogstdag organiseert. Zei zegt: “We zorgen dat het leuk is voor jong en oud en dat de prijzen heel vriendelijk zijn. Het moet een feestje worden. Als boeren vinden we het leuk om op deze manier in contact met consumenten te komen, om uit leggen waar vers voedsel vandaan komt en hoe uniek onze polder is. De oogsttijd is de mooiste tijd van het jaar. We vinden het leuk om stedelingen ook eens met de handen in de klei te zien en ze te laten voelen waar hun eten vandaan komt.”

Komen er meer oogstdagen?

Dit is de eerste keer dat we het organiseren. Na zaterdag 1 september gaan we kijken hoe het is verlopen en of we dit volgend jaar gaan herhalen. Dat hangt natuurlijk grotendeels af van jullie enthousiasme

Over de prijzen

We hebben onze prijzen bepaald. We wilden de prijzen sympathiek houden, dus dat hebben we gedaan. Je betaalt op de oogstdag minder dan je gewend bent in de winkel voor je biologische groenten. En je hebt het nu verser dan vers én voor even ervaren hoe leuk het is om te oogsten. 🙂

Gewas

Meter

Prijs

Aardappel

5m

€ 13,50

10m

€ 25,00

15m

€ 37,50

Uien

1m

€ 2,00

5m

€ 10,00

10m

€ 20,00

Bieten

50 cm

€ 3,00

1m

€ 6,00

2m

€ 11,00

Pompoen

5 kilo

€ 5,00

10 kilo

€ 9,00

15 kilo

€ 14,00

Suikermais

5 kolven

€ 4,00

10 kolven

€ 8,00

15 kolven

€ 12,00

Ander nieuws