De Lelystadse Oogstdag – kom jij op 1 september?

Op zaterdag 1 september kan je zelf oogsten bij de Lelystadse Boer. Iedereen is welkom op het land bij de kruising van de Larserweg en de nieuwe Anthony Fokkerweg bij het vliegveld om de handen vies te maken.

Ideaal uitje met het gezin

Op de akker wordt een feestelijke terrein ingericht. Met verse polderfriet, een boerenmarkt en boerenijs, recepten voor thuis en vertier voor de kinderen. Iedereen kan oogsten per meter. Je geeft aan hoeveel meter van de oogst je graag wilt meenemen naar huis, en je mag het dan zelf uit de grond halen. Dat is leuk en leerzaam om te doen en pakt ook nog eens voordelig uit!

Bekijk het event op Facebook
Bekijk hier veelgestelde vragen en antwoorden en de prijzen

Op de akkers van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark verbouwden enkele Lelystadse Boeren biologische pompoen, rode biet, aardappel, suikermaïs en uien. De gronden zijn bestemd als bedrijventerrein, maar zolang er nog niet gebouwd wordt beheren de Lelystadse boeren deze akkers. Zo blijven ze zo lang mogelijk behouden voor de productie van heerlijk, vers voedsel. 

Een initiatief van de Lelystadse Boer

De Lelystadse Boer is een groep van 70 boeren. Samen doen we leuke dingen. Zoals het ontwikkelen van een streekmerk, we hebben een app waarmee je kan eten van de boer uit je buurt, we doen onderhoud en beheer van groen rondom het vliegveld en we gaan duurzame energie leveren aan onze omgeving.

Oogsten is een feest!

Patricia Hooiveld is één van de boerinnen uit het gebied die de oogstdag organiseert. “We zorgen dat het leuk is voor jong en oud en dat de prijzen heel vriendelijk zijn. Het moet een feestje worden. Als boeren vinden we het leuk om op deze manier in contact met consumenten te komen, om uit leggen waar vers voedsel vandaan komt en hoe uniek onze polder is. De oogsttijd is de mooiste tijd van het jaar. We vinden het leuk om stedelingen ook eens met de handen in de klei te zien en ze te laten voelen waar hun eten vandaan komt.”

Programma:

Zaterdag 1 september
10.00 uur – 16.00 uur
Parkeren: Anthony Fokkerweg

Wat is er te doen?

  • Eten per meter
  • Biologische pompoen, rode biet, aardappel, suikermaïs en uien
  • Gezellige boerenmarkt
  • Vertier voor de kinderen
  • Koffie, polderfriet en boerenijs

Met wie ga jij zelf oogsten?
Deel jij het Facebook Event?

Ander nieuws