Boek je boerderijbezoek!

Het buitengebied van Lelystad wordt wel ‘de groentetuin van Europa’ genoemd. Lelystadse boeren zorgen voor eten voor zo’n 1 miljoen mensen. Daar vertellen we graag over. Als ieder kind eenmaal in zijn leven een bezoek aan een boerderij brengt, weet uiteindelijk iedereen waar z’n eten vandaan komt. Dat is wat wij belangrijk vinden.

 

LES OP DE BOERDERIJ

Op meer dan 10 agrarische bedrijven van De Lelystadse Boer kun je met kinderen en jongeren terecht voor leuke en leerzame praktijklessen. Onze boeren nemen de klas mee in de beleving van de boerderij. Basis-, middelbaar of bijzonder onderwijs, maar ook kinderdagverblijven en BSO’s: we hebben praktijklessen voor iedere groep.

BELEVEN, LEREN EN ONTDEKKEN

Een praktijkles op een boerderij voegt veel toe aan de theorie. Op de boerderijen is altijd van alles te zien en te beleven. Kinderen mogen meehelpen, de dieren of planten verzorgen, klusjes doen, krijgen een rondleiding, er zijn doe-opdrachten en allerlei activiteiten die aansluiten op het lesniveau van de klas. Met een bezoek aan de boer beleeft iedereen een spannende en leerzame dag.

Een praktijkles op een boerderij voegt veel toe aan de theorie. Jongeren weten bijvoorbeeld vaak niet waar hun voedsel vandaan komt. Een boerderijles helpt ze bij wereldoriëntatie en besef van hun eigen wereld. Op een boerderij zijn maatschappelijke vragen over bijvoorbeeld leven en dood, voortplanting, voeding en gezondheid en duurzame energie dagelijkse kost. Leerlingen leren hierover na te denken en ze te bespreken. Ook helpt een boerderijbezoek bij de ontwikkeling van praktische vaardigheden zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken.

BOEK EEN LES

Wil je een les boeken? Neem contact op via boerderijbezoek@delelystadseboer.nl. We helpen u graag bij het vinden van de juiste boer en boerderij. Voorafgaand aan dat bezoek overleggen we welke invalshoek wenselijk is en welke onderwerpen aan bod komen.

Je kunt ook de flyer downloaden

Tot ziens met de klas op de boerderij!

Ander nieuws